Δευτέρα 27 Αυγούστου 2007

Μόνη της καίγεται...


Με αφορμή την πρόσφατη αναβολή διεξαγωγής των αγώνων του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος λόγω της εγκληματικής οικολογικής καταστροφής που συντελείται στην χώρα μας, σας μεταφέρω το σχόλιο του VIEWMASTER που δημοσιεύτικε σε αθλητικό forum.

Αισθάνομαι τόση οργή για αυτά που συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα που πραγματικά το πρωτάθλημα είναι άνευ της παραμικρής σημασίας. Αυτό που με εξοργίζει περισσότερο είναι ότι δεν βλέπω να υπάρχει καμιά ελπίδα και κανένας τρόπος αντίδρασης εκτός του να σηκωθούμε να φύγουμε όλοι μαζί από την Ελλάδα μια για πάντα. Τι άλλο να κάνεις δηλαδή; Να ρίξεις λευκό ή άκυρο στις εκλογές; Ο εκλογικός νόμος θα δώσει το ποσοστό στο πρώτο κόμμα. Να ψηφίσεις ένα μικρότερο κόμμα; Μα όλα τα μικρότερα κόμματα είναι από εκτός πραγματικότητας έως γραφικές μαζώξεις λοβοτομημένων από την εκπομπή της Αννίτας. Να πάρεις τον νόμο στα χέρια σου; Αυτομάτως σου φοράν την ταμπέλα του τρομοκράτη και ο θείος Σαμ κανονίζει για τα περαιτέρω! Απλώς διαδήλωση να κάνεις και σε περιμένουν στη γωνιά! Το παιχνίδι είναι στημένο από παντού! Ακόμα και να έρθει καμιά χούντα, να είστε σίγουροι ότι θα την αποτελούν οι πιο άχρηστοι, οι πιο γραφικοί, οι πιο μαλακοπίτουρες χουντικοί! Χειρότεροι από τους καραγκιόζηδες τους συνταγματάρχες του 67! Τίποτα αρχιλοχίες ίσως! Απελπισία! Μιλάνε σήμερα όλοι για οργανωμένο σχέδιο! Σιγά το οργανωμένο σχέδιο που χρειάζεται για να κάψεις αυτό το κ...χανείο!! Τρεις κρετίνοι να συνεννοηθούν (έχουμε αρκετούς από αυτούς) να πάρουν τα αυτοκίνητά τους, με 10 γκαζάκια από το σουπερμάρκετ ο καθένας, κάνουν τη χώρα φλαμπέ! Αλλά βέβαια αυτού του είδους η οργάνωση είναι πολύ ανώτερη της αντίστοιχης του κρατικού "μηχανισμού". Ή μήπως νομίζετε ότι για αυτό το χάος φταίνε οι... οικοπεδοφάγοι; Όταν αντί για πυροσβέστες προσλαμβάνεις κομματικούς αγροφύλακες, όταν αντί για καναντέρ αγοράζεις αντιαρματικά (οι μίζες είναι περισσότερες), όταν όλοι οι μεγαλόσχημοι που κλαίγονται στα κανάλια έχουν κάμποσες αυθαίρετες βίλες (και αυτή είναι η ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ από τις απατεωνιές τους), όταν οι νόμοι υπάρχουν για την πλάκα, όταν οι πολιτικοί μας μας αρέσουν τόσο πολύ που ψηφίζουμε και τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους για να συνεχίσουν το έργο τους, τότε τι το συζητάμε;Μόνη της καίγεται η Ελλάδα αδέλφια! Καίγεται για να γλιτώσει μια ώρα αρχύτερα από του Έλληνες! Ευχή και κατάρα θα δώσω στα παιδιά μου: Μακριά από εδώ! Εδώ δε υπάρχει καμιά ελπίδα. Δε φυτρώνει σπόρος! Κοιτάξτε να επιβιώσετε όπως-όπως μέχρι να έρθει η ευλογημένη ώρα να την κάνετε! Εκτός αν μέχρι τότε έχουν ισοπεδωθεί όλα και έρθουν τίποτα Γερμανοί να μας ανοικοδομήσουν από την αρχή. Τότε ναι, ίσως να υπάρχει ελπίδα.

twinsartandesign


( front-back side δίπτυχου για το cd των ValiaKalda)

Πριν από 39 χρόνια, είχα την τύχη να μην γεννηθώ μόνος μου, αλλά να ακολουθήσει την "μεγάλη έξοδο" και ο δίδυμος αδελφός μου... Θεωρώ πραγματικά τύχη, την απόφαση να ακολουθήσουμε την ίδια επαγγελματική πορεία, δημιουργώντας μια μικρή δημιουργική ομάδα που την ονομάσαμε twins art and design (ένα όνειρο που είχαμε και "δουλεύαμε" μαζί από πολύ μικρή ηλικία), προσπαθώντας να δώσουμε το δικό μας στίγμα, την δικιά μας οπτική στους δρόμους της Αθήνας, και όχι μόνο...

Αποφάσισα λοιπόν, ανά διαστήματα, να παρουσιάζω μερικά artworks που αντιπροσωπεύει την αισθητική της ομάδας μας...

black friday's latest exibition


photo by Black, graphic art by friday
digital print on canvas 70x100 cm

freedom at internet


artwork by friday

Μια έκθεση εικαστικών από έλληνες (και ίσως όχι μόνο) γραφίστες με θέμα "Ελευθερία στο Internet".
Για περισσότερες πληροφορίες στο http://www.bloggersrepublic.net/
Creative Commons License