Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2007

happy b-day graffiti

κοινωνική αναταραχή

Σάλος έχει ξεσπάσει από δημοσίευμα των Financial Times ότι το Πεκίνο απέτρεψε τη δημοσίευση έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας για τις καταστροφικές επιπτώσεις από τη μόλυνση του περιβάλλοντος στην Κίνα.
ΣΥΜΦΩΝΑ με την έκθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με κινεζικά υπουργεία, 750.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Κίνα από την μόλυνση του αέρα στις μεγάλες πόλεις και το βρώμικο νερό στην επαρχία. Όμως, ο αριθμός των νεκρών φέρεται να διαγράφηκε ήδη από το προσχέδιο της έκθεσης, καθώς η κυβέρνηση στο Πεκίνο φοβήθηκε ότι θα ξεσπούσε «κοινωνική αναταραχή». Πραγματικά στην τελευταία έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας δεν υπάρχουν τα στοιχεία για τις επιπτώσεις από τη μόλυνση του περιβάλλοντος στην Κίνα. Εξάλλου, το ένα τρίτο της έκθεσης φέρεται να λείπει, καθώς και ολόκληρο το κεφάλαιο για τις επιπτώσεις από τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Στο κομμάτι που απουσιάζει υπήρχαν και κάρτες με τα στατιστικά στοιχεία των θανάτων σε κάθε περιοχή.Οι Financial Times αναφέρουν στο δημοσίευμά τους πως «η υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας και το υπουργείο Υγείας, ζήτησαν αμέσως μετά τη σύνταξη της έκθεσης τον προηγούμενο χρόνο, να διαγραφούν τα στοιχεία για τους θανάτους».Από την πλευρά της η υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας της Κίνας υποστηρίζει ότι στα στοιχεία διαγράφηκαν καθώς υπήρχαν αμφιβολίες για την εγκυρότητά τους.Στην επίσημη έκδοση που δόθηκε στη δημοσιότητα μπορεί να βρει κάποιος τα εξής στοιχεία:-11% των ασθενών με καρκίνο στο έντερο είναι θύματα του μολυσμένου νερού-Ειδικά στην Ανατολική Κίνα οι άνθρωποι δεν διαθέτουν καθαρό πόσιμο νερό. Στην ίδια περιοχή το ποσοστό των εντερικών διαταραχών και ασθενειών είναι πολύ υψηλότερο σε σχέση με τον μέσο όσο των υπολοίπων περιοχών της χώρας.-16 από τις 20 πιο μολυσμένες πόλεις στον κόσμο βρίσκονται στην κίνα.Αυστηρά μέτρα εν όψει Ολυμπιακών ΑγώνωνΟι οργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2008, προκειμένου να βελτιώσουν την εικόνα και να ελαχιστοποιήσουν τις αντιδράσεις, ανακοίνωσαν ότι θα περιορίσουν την μόλυνση της ατμόσφαιρα στην κινεζική πρωτεύουσα λαμβάνοντας αυστηρά και δραστικά μέτρα. Επιπλέον, για τους δοκιμαστικούς αγώνες, που θα διεξαχθούν τον Αύγουστο, θα κλείσουν 1600 εργοστάσια κάρβουνου, ενώ υποστηρίζουν ότι την ίδια περίοδο η κίνηση στους δρόμους της πόλης θα περιοριστεί κατά 1 εκατομμύριο οχήματα. Σύμφωνα με αναφορές της οργανωτικής επιτροπής μέχρι το τέλος του χρόνου θ' αντικατασταθούν 50.000 παλιά ταξί και 10.000 παλιά λεωφορεία με αντίστοιχα καινούργια και υπερσύγχρονα οχήματα
.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από SPIEGEL ONLINE

Nightmare

Την περασμένη νύχτα είδα έναν εφιάλτη. Έναν τρομακτικό εφιάλτη.
Σηκώθηκα λέει απ'το κρεβάτι κοιτάχτηκα στο καθρέφτη κι αντελήφθην ότι είχα γίνει μαύρος.
Έβαλα το χέρι στην τσέπη αναζητώντας το διαβατήριό μου για να διαπιστώσω αν και η φωτογραφία με δείχνει μαύρο και ανακαλύπτω ότι εκτός
από μαύρος είμαι και Εβραίος.
Δεν είναι δυνατό, μονολόγησα, και κάθισα απαρηγόρητος σε μια καρέκλα.
Θεέ μου, είναι μια καρέκλα με ροδάκια, μια καρέκλα αναπηρική που σημαίνει ότι εκτός από μαύρος και Εβραίος, είμαι και ανάπηρος.

Τι κακοτυχία που με βρήκε!
"Δεν είναι δυνατό", μονολόγησα, "εγώ να είμαι μαύρος, Εβραίος και ανάπηρος". "Κι όμως" ακούω να φωνάζει κάποιος πίσω μου με μια θηλυπρεπή ανδρική φωνή.
Είναι λέει το αγόρι μου. Χριστέ μου, είμαι κι ομοφυλόφιλος;;;;;;;;

Τέλος πάντων, μικρό το κακό εφ όσον
κάνουμε σίγουρο σεξ, ξέρετε... τα περί aids...

Έσυ χρυσό μου έχεις τη σύριγγα;" τον ακούω να μου λέει. Ω Θεέ μου εκτός από μαύρος, Εβραίος, ανάπηρος κι ομοφυλόφιλος είμαι και ναρκομανής!
Κοιτάζω μπροστά μου κάτι ιατρικές εξετάσεις. Είμαι λέει οροθετικός
Αν είναι δυνατό!
Ω Θεέ μου εκτός από μαύρος, Εβραίος, ανάπηρος, ομοφυλόφιλος, και ναρκομανής είμαι κι οροθετικός!
Απελπισμένος αρχίζω να ουρλιάζω να κλαίω, να τραβάω τα μαλλιά.
Όχι!!!!!!!! Είμαι φαλακρός! Δεν έχω τρίχα στο κεφάλι μου.
Χτυπάει το τηλέφωνο.
Είναι ο αδελφός μου: "βρε αρχιρεμάλι, από τότε που τα τίναξαν ο μπαμπάς κι η μαμά στην εθνική δεν κάνεις τίποτα άλλο απ' το να παίρνεις ναρκωτικά και κάθεσαι και βαράς μύγες απ'το πρωί ως το βράδυ? Άντε βρες μια δουλειά γιατί από μένα δεν έχει φράγκο".
Ω Θεέ μου. Είμαι κι άνεργος. Εκτός από μαύρος, Εβραίος, ανάπηρος, ομοφυλόφιλος, ναρκομανής, οροθετικός, φαλακρός κι ορφανός είμαι κι άνεργος!
Πάω να του εξηγήσω πως είναι δύσκολο να βρει δουλειά ένας μαύρος, Εβραίος, ανάπηρος, ομοφυλόφιλος, ναρκομανής, οροθετικός, φαλακρός, ορφανός και άνεργος αλλά δεν τα καταφέρνω γιατί εκτός απ' όλα αυτά είμαι και μουγκός.
Απελπισμένος και κλαίγοντας με λυγμούς κλείνω το τηλέφωνο με το ένα και μοναδικό χέρι που διαθέτω. Πλησιάζω στο παραθυράκι του τροχόσπιτου μου και βλέπω μια αλάνα γεμάτη τσαντίρια.

Νοιώθω μια γροθιά στο βηματοδότη μου:
μαύρος, Εβραίος, ανάπηρος, ομοφυλόφιλος, ναρκομανής, οροθετικός, φαλακρός, ορφανός, άνεργος, κουλός, καρδιοπαθής μέχρι και γύφτος.
Εκείνη τη στιγμή μπαίνει στο τροχόσπιτο το αγόρι μου.

"Αγάπη μου, σου έχω μια ευχάριστη είδηση,

πήρα εισιτήρια για τη Πανάθα. . .

Όχι ρεεεε πούστη και βάζελος!!!!!!



PS: Δεν έχω τίποτα εναντίον των μαύρων, των ομοφυλοφίλων, των φαλακρών, των οροθετικών, των ορφανών και των αναπήρων...

no comment




check point

shhh....

-Έλα ρε φίλε (χαμόγελα).... τι κάνεις?
-Καλά φίλε μου!! (ανταποκρινόμενος στο πλατύ χαμόγελο του φίλου Νο1, με εγκάρδια αγκαλιά)
-Χαθήκαμε!!!
-ναι όντως!!... Χθές γύρισα από διακοπές...
-Έλα!!!.. που ήσουν?
-Αμοργό μωρέ...
-Καλά?
-Έκατσα δέκα μερούλες και μετά πήγαμε Κούφο...
-Κούφο? είχε κόσμο?
-ναι είχε.. της πουτάνας... ξέρεις....
-ε ναι ρε φίλε, τώρα τα κούφο είναι κοσμικά... που οι παλιές καλές ημέρες που σε ρωτούσαν που πήγες διακοπές, τους απαντούσες Κουφονήσια και σε κοιτούσαν λες και τους έλεγες ότι πήγες στο Αραμπατσού...
- χεχε.. ναι, αλλά ξέρεις τώρα... Η Ελένη δεν τα είχε δει και είπαμε να πάμε... (είπε αγκαλιάζοντας την Ελένη)
-περάσατε καλά? (ρώτησε κοιτάζοντας και τους δύο με νόημα)
-μια χαρούλα.... (χαμογελώντας τρυφερά ο ένας στον άλλον)
-μπράβο....
-εσύ?
-είναι δύο εβδομάδες που γύρισα από Ηρακλειά και έχω ξενερώσει εντελώς...
-γιατί? (ρώτησε η Ελένη)
-τι γιατί? ήρθα στην Αθήνα και "μπούκωσα"... δουλειά και τσίτα... πάλι καλά που τράβηξα μερικές φωτογραφίες για να τις κοιτάω και να θυμάμαι...
... ... ...
μπαμ!!! (ξαφνικός εκκωφαντικός κρότος)
-τι έγινε?
-δεν ξέρω... πάμε να φύγουμε απο' δω.... τρέχα Ελένη!!!
-λοιπόν τα λέμε φίλε... (κοιτάζοντας πλήθος κόσμου να τον προσπερνά βιαστικά)
-ένταξη.. πάρε κανένα τηλέφωνο...
-ok... έλα την κάνω τώρα...
-Έλα Ελένη από 'δω έχω παρκάρει την μηχανή....

(αυτό είναι ένα μικρό απόσπασμα από την σιωπηλή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα)

INTERMISSION